Пролеће – састави

март 10 22:14 2018

Пролеће на ливади

Стигло нам је пролеће у зеленим кочијама. Са собом је довело нови живот.
Са плавог неба сунце баца своје зраке на зелену ливаду. Зелена ливада окрузена је густом блиставом шумом. Птице певају своју веселу песму. У близини ливаде чије се жбор потока.
Ливада је препуна шареног цвећа, њихов опојни мирис шири се свуда по пољу. Немирни лептири својим свиленкастим крилима лете са цвета на цвет. У томе им помаже, играјући се са њима весели поветарац. Беле звездице маслачка ветар разноси на све стране. Инсекти зује у хору, а веселе пчеле већ увелико раде.
Поносно дрвеће пружа уморним животињама хлад, ласте и врапци праве гнезда у крошњама дрвећа. Пролеће је чудесан тренутак на ливади.

Састави о пролећу 


Био је леп,сунчан дан.Решили смо да изађемо у природу.

Како смо закорачили у природу нежни цвркут веселих птица улепшао нам је дан.Пробуђено дрвеће њише своје напупеле гранчице на несташном ветру,Зелене и мирисне ливаде посуте су шареним цветићима и несташним лептирићима.Малени поток жубори своју песму,док сунце се пресијава,а шумско дрвеће се огледа у води.Сунчеви зраци се расипају и топлином милују младу пролећну траву.Бубице се љубе са цвећем,док нежни облаци шапућу пролећну песму.У природи све расте,зелени се,непрестано буја и предивно мирише.

Топли и сунчани дани су донели лепо расположење свима,а жагор веселе и разигране деце чује се на све стране.

Писмени састав на тему „Пролеће у мом крају“ 


Описаћу вам пролеће у мом крају.

Зраци златног сунца обасјавају сваки кутак тек пробуђене природе.Дрвеће се пресвукло у нове зелене хаљине са шареним цветићима.На гранама се чују птице које певају у хору .Обилазе своја гнезда и своје птичје песме посвећују птићима који тек долазе на свет.Све наоколо је живо и весело.Инсекти су се размилели свуда по меканом тепиху тканом зеленим травкама.Поточићи су одлеђени,па тако и жабице скакућу и певају песме своје.Вредни мрави су се размилели да поправљају своје мравињаке..Неуморне пчеле маме пролећни цветићи,биће доста меда.Гране у воћњацима су повијене од богатог рода.Поветарац шири мирис расцветалих башти.Мајске руже најлепше миришу и шапућу своје тајне.Баште ће ускоро бити препуне разноразног поврћа.У даљини црвене се прве трешње,а поздрављају нас сочне јагоде.Деца се радују првим пролећним даровима.

Наш крај је најлепши у пролеће јер све је цветно,мирисно и шарено.

Пролеће у нашем крају – писмени састав


Зашто волим пролеће
За мене је пролеће најлепше годишње доба. Све оживи и озелени, па и људи постају ведрији и срећнији. Посебно је лепо када изађемо ван града. Дрвеће олиста, трава се зелени,а вредни пољопривредници марљиво раде на својим њивама. Све је тако свеже, а небо је ведро и плаво.

Ја сам јако срећан када одем на село и на свежем ваздуху проводим што више времена. На бициклу се возам са својим друговима и уживам у ситним радостима живота. На пролеће често идем и на пецање, то је догађај који заслужује да се о њеми посебно пише. Пролеће волим зато што су и велики празници Ускрс и моја слава свети Георгије. У мају је и мој рођендан тако да ми ове дане проводимо заједно и у весељу.
Моји родитељи се труде да што више боравимо у природи да бисмо се одморили у уживали у природи.

Како написати писмени задатак 


Пролеће
Дошло је пролеће. Осећа се на сваком кораку. Кроз ваздух се шири опојан мирис пролећног цвећа. Све је постало некако лепше, веселије.
Топли пролећни дани и мене су измамили напоље. Привукао ме је познат примамљив мирис свежине у ваздуху. Крошње дрвеће полако се ките нежним белим цветићима и зеленим листићима. Само понеко стабло одскаче јер има розе хаљину. Мама ми је рекла да су то брескве и кајсије.
Ходам полако и пажљиво јер се бојим да не повредим тек изникле младе влати траве. Између њих извирују плаве љубичице, жути маслачци, стидљиве беле раде…
Пролеће је решило да природи скроји и поклони ново одело. Полако али сигурно завршава своје предивне креације и новом модом дарује воћњаке, ливаде, шуме…, целу природу.
”Кад пролеће дође све на боље пође”

  Categories:
  1. мај 24, 22:15 #1 llll

    Najgori sajt ikata btw!

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.