12 феноменалних активности за децу – у кући

7 маја, 2015

Иако иде лепо време, преко дана су температуре толико високе, да можда није наш најпаметније пустити децу да се играју на сунцу, на 35 степени, иако они то жарко желе. Зато, у јутарњим и вечерњим сатима искористите време да уживате у природи, а током дана… па ево неколико одличних идеја да забавите клинце. Импровизовани тобоган, бадминтон пластичним тањирима, такмичење у дувању кокица… У зависности од тога шта од потребних реквизита имате у кући, осмислите забаву за клинце и игра може да почне!

1. Тобоган од картонске кутије – а колико сте их само бацили, не знајућии да могу овако добро да послуже? Ако је ипак у гаражи претекла нека већа картонска кутија, искористите је! Нема јефтиније, а боље забаве за малишане!
enhanced-30356-1399743557-7
2. Бадминтон – Дрвени штапићи, пластични тањири и балони. И забава може да почне!
enhanced-23257-1399683871-1
3. За мале уметнике – ако је ваше дете нежна, уметничка душа, ову забаву ће обожавати. Вееееелики папир, темпере и пуцкетави најлон је све што вам је потребно!
enhanced-buzz-19725-1400096268-14
4. Учимо слова – ако је дошло време да почнете да учите слова, ево једног начина да од тога направите праву забаву. Уместо да их пише на папиру, нека ваше дете црта слова у песку. То ће му сигурно дуже држати пажњу…
enhanced-buzz-26269-1399683496-5
5. Спајдермен и мрежа – прикупите све ситне играчке које имате у кући, направите мрежу од изолир-траке на пролазу, а клинци нека покушавају да на другу страну собе, кроз мрежу, пребаце играчке. Ако воле да се такмиче, а ви имате времена, можете и да записујете резултат! Ко изгуби, скупља играчке с мамом!
enhanced-buzz-27833-1399745170-13
6. Кокичава олимпијада – Поставите циљ и старт на неком месту у соби, а први који своју кокицу, кроз сламчицу, одува до циља, побеђује!
enhanced-8927-1400455241-23
7. Мини-куглање – Ово је игра више омиљена дечацима. Позната је њихова страст према кликерима, а кад одрасту, према куглању.
mini kuglanje
8. Вез – Ово је већ нешто сложенија активност. Али не превише – потражите постоље које је “шупље”, рецимо стари сточић или столицу који имају само ноге и оквир, џак, игле за плетење и вуницу. Забава је за мало већу децу, развија моторику и вежба концентрацију. А и не желимо да дајемо игле малој деци, иако су оне за плетење тупе, за старије су безбедне.
pano za sivenje
9. Провлачење – Ову игру сам и сама пожелела да играм! Слика говори довољно, а ви само припремите мнооооого канапа.
provlacenje
10. За најмлађе – картонски део ролне од убруса, вангла и разнобојне лоптице су вам потребни за ову игру. Најмлађима ће дуго држати пажњу, а нема нереда у кући.
rolne
11. Стари добри шатор – не мора бити овако професионално направљен – неколико столица и чаршав ће сигурно измамити осмех сваког детета :).
sator
12. Још један предлог за најмлађе – игра је одлична јер развија фину моторику и ангажује мале сиве ћелије. Цедиљка и сламчице су једини потребни реквизити да би ваше дете уживало и забављало се.
slamčice i cediljka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "12 феноменалних активности за децу – у кући"

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама