12 fenomenalnih aktivnosti za decu – u kući

7 maja, 2015

Iako ide lepo vreme, preko dana su temperature toliko visoke, da možda nije naš najpametnije pustiti decu da se igraju na suncu, na 35 stepeni, iako oni to žarko žele. Zato, u jutarnjim i večernjim satima iskoristite vreme da uživate u prirodi, a tokom dana… pa evo nekoliko odličnih ideja da zabavite klince. Improvizovani tobogan, badminton plastičnim tanjirima, takmičenje u duvanju kokica… U zavisnosti od toga šta od potrebnih rekvizita imate u kući, osmislite zabavu za klince i igra može da počne!

1. Tobogan od kartonske kutije – a koliko ste ih samo bacili, ne znajućii da mogu ovako dobro da posluže? Ako je ipak u garaži pretekla neka veća kartonska kutija, iskoristite je! Nema jeftinije, a bolje zabave za mališane!
enhanced-30356-1399743557-7
2. Badminton – Drveni štapići, plastični tanjiri i baloni. I zabava može da počne!
enhanced-23257-1399683871-1
3. Za male umetnike – ako je vaše dete nežna, umetnička duša, ovu zabavu će obožavati. Veeeeeliki papir, tempere i pucketavi najlon je sve što vam je potrebno!
enhanced-buzz-19725-1400096268-14
4. Učimo slova – ako je došlo vreme da počnete da učite slova, evo jednog načina da od toga napravite pravu zabavu. Umesto da ih piše na papiru, neka vaše dete crta slova u pesku. To će mu sigurno duže držati pažnju…
enhanced-buzz-26269-1399683496-5
5. Spajdermen i mreža – prikupite sve sitne igračke koje imate u kući, napravite mrežu od izolir-trake na prolazu, a klinci neka pokušavaju da na drugu stranu sobe, kroz mrežu, prebace igračke. Ako vole da se takmiče, a vi imate vremena, možete i da zapisujete rezultat! Ko izgubi, skuplja igračke s mamom!
enhanced-buzz-27833-1399745170-13
6. Kokičava olimpijada – Postavite cilj i start na nekom mestu u sobi, a prvi koji svoju kokicu, kroz slamčicu, oduva do cilja, pobeđuje!
enhanced-8927-1400455241-23
7. Mini-kuglanje – Ovo je igra više omiljena dečacima. Poznata je njihova strast prema klikerima, a kad odrastu, prema kuglanju.
mini kuglanje
8. Vez – Ovo je već nešto složenija aktivnost. Ali ne previše – potražite postolje koje je “šuplje”, recimo stari stočić ili stolicu koji imaju samo noge i okvir, džak, igle za pletenje i vunicu. Zabava je za malo veću decu, razvija motoriku i vežba koncentraciju. A i ne želimo da dajemo igle maloj deci, iako su one za pletenje tupe, za starije su bezbedne.
pano za sivenje
9. Provlačenje – Ovu igru sam i sama poželela da igram! Slika govori dovoljno, a vi samo pripremite mnooooogo kanapa.
provlacenje
10. Za najmlađe – kartonski deo rolne od ubrusa, vangla i raznobojne loptice su vam potrebni za ovu igru. Najmlađima će dugo držati pažnju, a nema nereda u kući.
rolne
11. Stari dobri šator – ne mora biti ovako profesionalno napravljen – nekoliko stolica i čaršav će sigurno izmamiti osmeh svakog deteta :).
sator
12. Još jedan predlog za najmlađe – igra je odlična jer razvija finu motoriku i angažuje male sive ćelije. Cediljka i slamčice su jedini potrebni rekviziti da bi vaše dete uživalo i zabavljalo se.
slamčice i cediljka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "12 fenomenalnih aktivnosti za decu – u kući"

  1. Milena kaže:

    Sjajno!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama