Апликација која вашој деци одузима НАЈВИШЕ СНА

Нова студија показала је да нису све апликације једнако погубне за тинејџере, а пре свега за њихов сан. А најгора међу њима је, изгледа – YouTube. Већ и птице на грани знају да деца, посебно адолесценти, проводе баш много времена онлајн. Живимо у модерном свету, а тинејџери данас користе технологију у сваком сегменту живота – да би се забавили, дружили, опустили, учили. И не може се рећи да је технологија искључиво лоша.

Али, њена употреба може имати и озбиљне последице, на које многи родитељи одмахују руком или просто слежу раменима уз оно обавезно – таква су деца данас,

Судећи по истраживању које је објавио Medical XpressYouTube је најгора апликација за тинејџере, када је реч о ремећењу сна. 

Студија је открила да YouTube корисници имају хроничан недостатак сна, што се није показало са онима који садржаје гледају на ТВ екранима. 

Посматрано је више од 700 младих узраста од 12 до 18 година и питали су их колико времена проводе користећи технологију. Ово укључује мобилне телефоне, видео-игре, телевизију и интернет, као и њихову употребу пре спавања. Откривено је да, за сваких 15 минута које тинејџер проведе користећи YouTube, шанса да ће мање спавати од вршњака који не користе ову апликацију пред спавање, расте за 24%. Истраживачи су направили и поређење између YouTub-а и стриминг сервиса као што је Netflix, али су повезаност са слабијим сном пронашли само код оних који су активно користили YouTube.

Порука за родитеље је – вајфај се искључује увече после 9. За све укућане. И нашли сте врло једноставно решење проблема.