Британско истраживање: Мајке дневно имају само 17 минута за себе

18 децембра, 2016

Јесте ли и ви просечна мајка или имате мало више среће?
majka kuva_
ИСТРАЖИВАЊЕ спроведено на готово две хиљаде британских мајки које је наручио портал TVBed.com  показало је да просечна мајка дневно за себе има на располагању само 17 минута.
То значи да просечној мајци која се брине за децу и већину кућаних послова и одлази на посао, недељно остаје мање од сат и по буднога времена које може посветити себи. У то лично време улазе ретки тренуци у којима најчешће погледају серију, гледају телевизор из кревета, читају или уживају у заслуженој шољици чаја.
Претрпани животни распоред доводи то тога да чак 51 посто испитаних мајки проведене недеље без иједне минуте у којој би се опустиле.
Истраживање је показало и да готово две хиљаде мајки сматра да кућни послови нису праведно распоређени између њих и партнера. Верују да оне просечно раде 78 посто кућних послова, а партнери само остатак. Више од половине их тврди да немају времена за своје хобије и интересе.
Седамдесет посто мајки тврди да њихови партнер имају много више слободног времена од њих током обичне радне недеље , а петини смета што њихови партнери имају више времена за опуштање и лакше се “искључе” након посла.
У ријетким тренуцима мира најрадије проналазе уточиште у спаваћим собама где се већина најбоље опушта. Више од половице (55 посто) истиче да су им најдражи тренуци у недељи они у којима се могу опустити без ометања пред омиљеном серијом.
“Мајке много раде и често су покретачка сила читаве породице, али резултати показују колико им се тешко потпуно опустити. Многе толико живе за остатак породице да им је се тешко сетити самих себе”, објаснио је гласноговорник портала TVBed.com  Даилy Маил.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама