Дечаци су сјајни! Прочитајте кроз које шаљиве ситуације пролазе током одрастања

26 јануара, 2019

 

Дечаци су сјајни! Прочитајте кроз које шаљиве ситуације пролазе током одрастања.

Ако имате ћерку, вероватно понекад дозвољавате да вас сопствена сећања из детињства воде као родитеља. Али ако сте одрасли са братом, постоји велика шанса да ће вас васпитање дечака потпуно изненадити. Од опсесије спортом, до поређења снаге са другим дечацима.

Ево 7 ствари о одгоју које знају само мајке дечака:

  1. Соба ће бити препуна возића, аутомобила и фигура суперхероја

Камиони, аутомобили и различите врсте пластичног оружја стално ће се умножавати, било да сте их купили ви или их је дете добило на поклон. Чамци ц́е окружти вашу каду, а возна трака ц́е постати обруч око фотеље у вашој дневној соби. Мали дечаци обожавају све што има точкове, крила, што може да плови, копа или меша.

Поред нереда који те играчке праве, непроцењиво су лепи призори док посматрате свог дечака како ужива и забавља се са само неколико аутомобила. Преслатки су ти малени прстићи обмотани око два аутомобила док их дете вози и замишља да је унутра. А, тек звучни ефекти. Они су посебна прича!

2.Дечаци никада не мирују

Од тренутка када се раном зором ушуњају у ваш кревет док не оду на спавање, дечаци се крећу.

Понекад се чини да имају само две брзине – брзо и брже!

То значи да ваше дете у једном тренутку може седети на поду и играти се, а када окренете главу за 5 секунди је већ у трпезарији за столом. Можда нец́е успорити са својим темпом, али ви ћете временом научити да га пратите.

Саветујемо вам да својим зврковима дате неки циљ, понудите им алате уз које ће можи да дођу до тог циља и дајте им охрабрење да користе енергију коју имају. Уз то, обавезно обуците патике док пратите како се задати циљеви остварују.

3. Куповина гардеробе ће бити лак посао

Орман девојчице мора бити простран, јер садржи хаљине, сукње, хулахопке, хеланке, панталоне… А орман дечака? Веома једноставно: ту се држе панталоне, тренерице и мајице. Нема ту велике филозофије и углавном се све слаже једно са другим, јер је палета боја једноставна и уклопива. Дечаку је битно само да је гардероба удобна и да му дозвољава несметано кретање.

4. Вероватно ћете барем једном посетити хитну помоћ

Постоје дечаци и постоје сточиц́и за кафу и ове две ствари често иду једна уз другу. Понекад су то сточићи за кафу, понекад ципеларник, или било шта што има оштру ивицу.

Научиц́ете да предвидите и најопасније ризике, али доц́и ц́е време када вас само једна секунда дели од тренутне локације до вожње колима у хитну помоћ. Не кривите себе – то је обред сазревања за све момке.

5. Мокраће ће бити свуда

На поду. Иза тоалета. На зиду. По целој дасци WЦ шоље коју су заборавили да подигну.

Очигледно је потребно време и пажња да дечак научи да не сме да прска цело купатило за време мокрења. Једина ствар која ће се променити када одрасту је да ће се опцег направљене барице повећавати. Своје живце ћете сачувати ако довољно зрелом детету дате да сваки пут након оваквог нереда очисти за собом.

6. Научићете да не поредите вашег дечака са девојчицама

Гледајући девојчицу истих година и вашу непрестано-енергичну лоптицу док мирно седе и користе лепак 45 минута, можда ц́ете пожелети да заплачете.

Девојчице често досежу животне прекретнице раније и истичу се на многим активностима и вештинама током основне школе. Ту конкретно спадају читање и мирно седење. Оне су једноставно раније свесније света око себе. Поред тога, дечаци чешће приступају стварима другачије, како би се забавили. У том смислу девојчицама никада не би пало на памет да слажу пузле у фудбалском голу.

7. Дечаци обожавају своје маме!

Постоји снажна љубав дечака према својој мајци. Она почиње од самог рођења и траје дуги низ година.

Често маме дечака кажу да када се врате кући са посла осећају се као рок звезда у свом стану уз сина. Углавном маме наводе да ће им највише недостајати када им синови одрасту начин на који их обожавају и гледају у мамино лице и косу.

Шестогодишњаци су понедак мали романтичари и када им мама каже: ,,Сладак си“, они одговарају: ,,Ти си још слађа.“

Извор: Бебац

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама