Deset tajni srećnih majki

10 juna, 2021

Da li ste se nekad zapitali kako su neke mame sretne i zadovoljne i bez problema se nose sa svim obavezama i izazovima majčinstva? Iako ne postoji recept za smirenost i sreću u svakom trenutku, donosimo vam deset tajnih mama koje su pronašle način da budu sretne i opuštene unatoč svim svakodnevnim obavezama i odgovornostima.

1. Uživaju u maženju i slatkim zagrljajima sa decom
Dodir ima posebnu snagu a svaka mama će potvrditi da zagrljaj njenog deteta učini da u potpunosti zaboravi na sve probleme i poteškoće sa kojima se suočava. Zagrljaj, poljupci i maženje opuštaju i mamu i dete a kada je dete sretno, mama ne može biti sretnija!

2. Redovno vežbaju
Dokazano je da bilo koja sportsko-rekreativna aktivnost pozitivno utječe na psihološko stanje, stoga mame koje redovno vežbaju budu smirenije i zadovoljnije. Bilo da se radi o laganoj šetnji sa bebicom, trčkaranje oko deteta ili redovna fizička aktivnosti u teretani ili kod kuće, svakodnevna  vežbanje vam može činiti samo dobro, pa makar i 15ak minuta dnevno.

3. Provode mnogo vremena izvan kuće sa decom
Svakodnevni izlasci sa decom, čak i ako pada kiša, ove mame ispunjava srećom. Sam izlazak na svež vazduh, lagana šetnja i igra sa decom vas može veoma brzo oraspoložiti a deca će vam biti zahvalna!

4. Ne zamaraju se previše sa onim šta drugi misle o njima
Ovo predstavlja veliki izazov za sve mame. Ostaviti po strani šta drugi misle, bilo da se radi o rodbini, prijateljima, susedima ili čak mamama/tetama u parku vam zaista može učiniti samo dobro. Svi su prepuni saveta o ishrani, oblačenju pa čak i odgoju, ali ipak vi najbolje znate šta je dobro za vaše dete.

5. Ne očekuju previše od sebe
Biti mama je sigurno najteži i najodgovorniji posao na svetu. A i mame ponekad čine greške, i to je OK. Priznajte sebi da ste pogrešili i nastavite dalje. Ne očekujte previše od sebe i ne budite prestrogi prema sebi. Svako ima loš dan. Važno je da nastavite biti pozitivni i shvatiti da niko nije savršen.

6. Ne zaboravljaju druženja sa prijateljicama
Pored uloge majke, za mame je važno da provode kvalitetno vrijeme sa dragim osobama, svojim prijateljicama pogotovo ako su i one mame. Imati podršku drugarica je velika stvar i velika podrška u različitim situacijama. Njegovanje prijateljskih odnosa je od izuzetne važnosti jer takva prijateljstva su zlata vredna!

7. Trude se naučiti decu da budu samostalna
Mame sebi mogu uvelike olakšati mnoge stvari ako svoju decu od najranijeg doba krenu učiti osnovnim veštinama koje ih mogu što prije osamostaliti. Očekujte realne stvari od svog deteta, npr. ako imate dvogodišnje dete, potaknite ga da pospremi svoje igračke, četverogodišnjak može skloniti suđe sa stola. Na taj način će se i dete osećati korisnim a i vi!

8. Odvajaju vreme za ono što ih zanima
Omiljeni hobi može zaista pomoći da se osećate korisnom ali isto tako i ispunjenom. Kada radite ono što volite, to vas dodatno motiviše i čini vas boljom ženom, majkom i suprugom.

9. Cene male stvari
Kada imate jedno ili više dece, zaista je posebna nagrada kada možete otići kod frizera, kozmetičara ili na kratki ručak sa suprugom ili dragom osobom. Uživajte u tim posebnim trenucima, neka vas one čine sretnim jer život čine male stvari.

10. Provode kvalitetno vreme sa svojom muškom polovicom
Iako možete biti umorni od svih obaveza, poslovnih i dečjih, zaista je važno provoditi kvalitetno vreme sa svojim partnerom, učiniti jedne drugima sretnim. Ponekad je dovoljan samo jedan osmeh da razveselite svog supruga a odmah ćete i vi biti sretniji.

Izvor: svezabebe

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama