И приватни вртићи ће радити од 7.00 часова

12 октобра, 2017

На захтев надлежних, доћи ће до усклађивања радног времена обданишта са радним временом родитеља

ГРАДСKИ секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак састао се у среду са представницима Удружења приватних вртића у Београду са којима је договорено да приватни вртићи, који су на списку за субвенције града, ускладе своје радно време са потребама родитеља, те да почињу да раде од седам ујутру, што до сада није био случај.
– Град Београд се стратешки определио за сарадњу са приватним вртићима. Огроман новац издвајамо за субвенције, али неопходно је и да се приватни вртићи прилагоде нашим захтевима и потребама родитеља, због којих и постоји овај програм – рекао је Гак на састанку у управи града Београда.
На састанку се разговарало и о могућности да се убудуће унифицира процес предавања документације за рефундацију родитељима, како они не би чекали повраћај новца од града. Предложен је модел да уместо родитеља лично, те захтеве Секретаријату за образовање и дечју заштиту предају директори приватних предшколских установа до 5. у месецу, после чега би сви родитељи који користе помоћ града Београда за боравак у приватним вртићима добили повраћај новца најкасније до 20. у месецу.
Град Београд субвенционише боравак више од 10.000 деце у 163 приватне предшколске установе које имају 231 вртић.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама