Како да знате да ли је вашој беби довољно топло?

17 децембра, 2018

Приликом припреме бебе за прву зиму и хладно време, најпотребније је да осигурате да је беби довољно топло. Међутим, постоје прави и погрешни начини за то, истичу експерти за родитељство.

“Колико је топло или хладно беби не оцењујемо проверавајући јесу ли хладне руке или ноге код бебе. Уместо тога, поставите прсте испод врата бебе”, каже докторка Ивон Густафсон, стручњак за родитељство.

Уколико је врат бебе топао и влажан, то значи да је беби превруће. У супротном, ако је хладан, потребно је додатно утоплити бебу.

Према саветима стручњака, бебу је потребно обући један слој више него што облачите себе. Многи родитељи често праве грешку јер дете превише утопле.

Неки од упозоравајућих знакова могу бити хладне или црвене руке код бебе, укључујући дрхтање, бледа или црвена стопала и плаве усне.

Постављање додатног ћебета преко седишта за аутомобиле није лоша идеја, све док то не угрожава проток ваздуха, каже Густафсон.

Такође се препоручује изолација колица како бисте умањили проток хладноће до бебе. То можете урадити тако што ћете испод бебе поставити комад стиропора.

Кожа код беба склона је пуцању и сушењу у зимским месецима, тако да се препоручује редовно мазање лосионом или хидратантним кремама.

Излазак на хладан ваздух с бебом не треба избегавати. Чак и када је беба прехлађена, хладан ваздух може јој помоћи у смањењу отока слузнице. Међутим, важно је водити рачуна да бебина одећа буде прилагођена времену јер бебе не могу да задржавају температуру као одрасли.

Извор: klix.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама