Како савладати пертле

„Кад’ сам била мали беба“, како каже моје дете, „ништа нисам знала, а сада кад’ сам велика, знам све!“ Деца расту и мењају се и како сазревају стално нас изненађују неким новим идејама и мудростима.

Пре неки дан ме је моја ћера питала да јој покажем како везујем пертле. Била сам одушевљена. Никада не форсирам ствари јер све ми се чини као да је још увек мала. Међутим, деца у колективу брже напредују, захваљујући својим вршњацима, па је и радозналост и потреба за знањем већа.

Везивање пертли, по речима педијатра, захтева одређену покретљивост прста која је видљива код деце узраста од 5 до 7 година старости. Међутим, сама техника уме да буде збуњујућа за наше малишане. Свако везује пертле на свој начин тј онај који је њему најлакши. Морам признати да ме је бацила на муке. Нимало лак задатак. По први пут сам се сусрела са различитим техникама учења и њиховим називима. Схватила сам да мој начин везивања није најједноставнији за њене прстиће. Међутим, не могу своје дете учити другачијим начином од онога који и сама користим. Још увек нисмо стигле до циља али смо близу. Као и у свему, битна је упорност и вежба. Барем два пута дневно издвајамо време за нашу нову игру. Овај снимак ме је баш одушевио и морала сам да га поделим са вама. Мислим да је ово најбржи начин везивања пертли који сам могла да пронађем.