“Moje duboko poštovanje svima koji su ušli prvog septembra u učionice u ovoj zemlji i nasmešili se našoj deci”

septembar 5, 2023

Posao nastavnika su nekad, možda, smatrali lakšim, manje stresnim zanimanjem. Danas je većini jasno da je raditi u školi je sve, samo ne lako. Na svom FB profilu to je, u nekoliko rečenica, objasnila Monja Jović, scenarista, urednica udžbenika, mama tri devojčice.

“Sezona roditeljskih sastanaka obogaćena je novim smernicama Ministarstva prosvete koje dokazuju koliko je ta institucija otuđena od učionice, zbornice, školskog hodnika i dvorišta, od života koji živimo.

Svi razumni roditelji u ovoj zemlji treba da osete i ispolje solidarnost sa razumnim prosvetnim radnicima. To što ti ljudi podnose na poslu u pokušaju da učine mrvu dobra našoj deci odavno prevazilazi meru izdržljivog pritiska. Niko, ali niko im ne čuva leđa u tome i korisno je to znati kad pred njih postavljamo očekivanja.

Žao mi je kad vidim kako se nemilice zatire njihov entuzijazam i vedrina bez koje je taj posao nemoguće raditi.

Moje duboko poštovanje svima koji su ušli prvog septembra u učionice u ovoj zemlji i nasmešili se našoj deci u ovim uslovima rada i života, posle kobnog maja i posle godina i godina zanemarivanja njihovih potreba i problema.

Od mene dubok naklon.” – napisala je dr Monja Jović.

Podsetimo se i njenog sjajnog teksta na temu toga koliko ZAPRAVO poznajemo svoju decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "“Moje duboko poštovanje svima koji su ušli prvog septembra u učionice u ovoj zemlji i nasmešili se našoj deci”

  1. Tanja kaže:

    Hvala ❤️

  2. Boki kaže:

    Zasto se mediji bave skolama i prisvetom koji samo stetu nanose.Dali mediji svagde uplecu i ima li neka granuca pristojnosti.Vecina insitucija slsbo funcionise mnogo je neodgovornosti i to nanosi stetu deci narodu i drzsvi

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama