Невероватне ствари које бебе раде у стомаку

Колико год да је наука напредовала и помогла нам да упознамо пренатални период развоја, бебе у стомаку никад не престају да нас изненађују.

Ево неколико занимљивих чињеница које нам је наука открила о бебама у стомаку, а које вероватно нисте знали.

Могу да осете укус онога што мама једе

Кад једете, амниотска течност преузима укус хране коју уносите. Иако научници нису сигурни због чега се то дешава, претпостављају да је мајка природа опет умешала прсте својом магијом којом све решава. Они верују да их природа на тај начин припрема за укусе који их чекају да се роде.

Мушки фетуси могу имати ерекцију.

Иако можда звучи чудно, ерекција је прилично нормална појава код беба дечака у мамином стомаку. У већини случајева се дешава кад се беби пишки.

Бебе у стомаку пију амниотску тешност

Како се бубрези формирају у првом триместру, беба кад прогута амниотску течност, она је касније испишки па је прогута поново. Да, пију свој урин. И то је потпуно нормално и здраво.

Читаво тело покривено им је длачицама, што може изазвати горушицу

Са 16 недеља, беби почињу да расту длаке по целом телу. Оне отпадају пре него што се беба роди, али док је у материци, истраживачи су потврдили оно што су нам бабе одавно говориле – длаке код бебе изазивају горушицу код маме.

Штуцају у стомаку

Док је у мамином стомаку, беба штуца и то, веровали или не, већ у првом тромесечју! Али то ћете вероватно моћи да приметите тек у трећем тромесечју.

Плачу

Бебе које доста плачу кад се роде, вероватно су то добро увежбале још у стомаку. Али, плакање у материци је другачије. И тише.

Могу да чују и упамте музику

Бебе могу доста да чују од онога што се дешава око маме, док су у материци. Могу да синхронизују дисање с музиком коју чују и чак да је упамте и формирају успомене на мелодије.

Играју се

Иако људи углавном верују да бебе са игром почињу месецима након што се роде, то је далеко од истине. Бебе се играју још у мамином стомаку! Тако да, ако сте расположени, боцните мало свој стомак, пустите им песму, ословите их именом (ако га већ имају). Причајте с њима и играјте се. Можда вам и „одговоре“.