Obrnuti selfi – video koji će vas naterati da se zamislite

5 maja, 2021

Do svoje 13. godine, čak 80% devojčica već menja, uređuje svoje fotografije pre nego što ih postavi na društvene mreže, kažu istraživanja u SAD. Poznajući situaciju kod nas, sigurno je slična.

Mladi danas veliki deo svog života provode na Instagramu i TikToku. To su mesta gde žele da se predstave u najboljem svetlu, a pratioci i lajkovi su ono što je mnogima od njih potrebno da bi se osećali vrednim. Poznate manekenke, pevačice, uticajne ličnosti koje na fotografijama izgledaju savršeno, ideal su kome devojčice danas teže. A pritisak koji osećaju dok broje lajkove svaki put kada objave fotografiju, mnoge od njih vodi u depresiju i anksioznost.

Poznate devojke, žene, svakodnevno objavljuju svoje fotografije koje su prethodno prošle kroz aplikacije za sređivanje i brdo filtera, u želji da se predstave savršenim svojim pratiocima. To čak nije nikakva tajna, mnoge od njih dele i savete kako napraviti savršen selfi.

Od retuširanja i menjanja izgleda na fotografijama se počinje. Sledeći korak su iscrtane obrve, veštačke trepavice, fileri u usnama.

Selfi generacija rezultat je sveta u kom je samo idealna lepota lepa, gde se svaki nedostatak smatra hendikepom, a lepota nije u jedinstvenosti, već naprotiv, u tome da svi izgledamo isto.

Pokušavajući da ukaže na ovaj problem koji devojčicama ruši samopouzdanje i čini da se osećaju manje vrednim jer nisu savršene, Dove je objavio sjajan video pod nazivom – Selfi unazad.

Pogledajte ga i procenite – da li je lepota samo ono što vidimo na društvenim mrežama ili je lepota ono što zapravo jesmo i što nas čini jedinstvenim.

Naučite svoju ćerku da je ona samo jedna i jedinstvena, takva kakva je. Da ne postoji druga slična njoj i da je to ono što treba da čuva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama