Од септембра основци ће учити о заштити потрошача

Министарство унутрашње и спољне трговине у сарадњи са Министарством просвете организовало је едукативно-креативно такмичење за ученике основних школа под слоганом „Иако смо млади, желимо да знамо“, у ОШ „Михаило Петровић Алас“, у оквиру ког су ученици из осам Београдских школа учили основе заштите потрошача.

Од наредне школске године ученици ће се у школама бавити темом заштита потрошача, рекла је помоћница министра унутрашње и спољне трговине Вишња Ракић за Танјуг. Том приликом нагласила је да се од деце неће тражити да уче законе, већ само основна потрошачка права.

Најпре ће се, објаснила је, почети са образовањем наставника, а тек онда, како каже, они ће на основу наставног плана и програма образовати децу узраста основног образовања.

Професорка ОШ „Михаило Петровић Алас“ Миомирка Сајчић истакла је да је у нашем систему просвете „добро то што се предузетништво провлачи кроз предмете“.

„Наша школа је првим у Србији кренула са образовањем из области предузетништва. Старије категорије ученика ће се данас представити са својим знањем, а такође ће имати прилику да сами осмишљавају изглед штандова који ће симулирати књижару, продавницу играчака или спортске опреме“, рекла је за Танјуг Сајчићева.

Он је истакла да ће пракса помоћи ученицима да стекну нова искуства, и подигну свест о важности знања.