Od septembra osnovci će učiti o zaštiti potrošača

16 marta, 2023

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine u saradnji sa Ministarstvom prosvete organizovalo je edukativno-kreativno takmičenje za učenike osnovnih škola pod sloganom “Iako smo mladi, želimo da znamo”, u OŠ “Mihailo Petrović Alas”, u okviru kog su učenici iz osam Beogradskih škola učili osnove zaštite potrošača.

Od naredne školske godine učenici će se u školama baviti temom zaštita potrošača, rekla je pomoćnica ministra unutrašnje i spoljne trgovine Višnja Rakić za Tanjug. Tom prilikom naglasila je da se od dece neće tražiti da uče zakone, već samo osnovna potrošačka prava.

Najpre će se, objasnila je, početi sa obrazovanjem nastavnika, a tek onda, kako kaže, oni će na osnovu nastavnog plana i programa obrazovati decu uzrasta osnovnog obrazovanja.

Profesorka OŠ “Mihailo Petrović Alas” Miomirka Sajčić istakla je da je u našem sistemu prosvete “dobro to što se preduzetništvo provlači kroz predmete”.

“Naša škola je prvim u Srbiji krenula sa obrazovanjem iz oblasti preduzetništva. Starije kategorije učenika će se danas predstaviti sa svojim znanjem, a takođe će imati priliku da sami osmišljavaju izgled štandova koji će simulirati knjižaru, prodavnicu igračaka ili sportske opreme”, rekla je za Tanjug Sajčićeva.

On je istakla da će praksa pomoći učenicima da steknu nova iskustva, i podignu svest o važnosti znanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama