Паметна куповина првих колица – Maclaren Atom

Прва куповина за бебу обично је уједно и задовољство и озбиљан финансијски издатак. Ако сте сад у тој, вероватно најлепшој животној фази, када бирате креветац, постељину, колица… искуснији родитељи, они који имају више од једног детета, вероватно ће вам рећи следеће: који год креветац да купите, које год звечке, њихалице, носиљке, неће бити важно јер ће се користити на исти начин. Оно што је стварно важно су – колица. Обично су она и најскупља ставка на списку за куповину и управо зато треба бирати паметно.

Зашто су, дакле, колица толико важна? Да ли сте пробали некад да склопите колица док држите бебу у једној, а кесе с намирницама у другој руци? Да ли сте пробали некад да гурате колица, а бебу носите у наручју? А да колицима пређете препреку? Све ово вас чека кад почнете да изводите бебу напоље.

Која ћете колица одабрати је вероватно најважнија одлука, када је у питању прва куповина за бебу. И једино на чему не треба много штедети (ако имате могућност да не штедите). Зато што ће вам то битно променити квалитет живота са бебом. Јер, ако се колица лако склапају, ако су управљива, компактна и лагана, много ћете лакше одлучити да своју бебу изведете у шетњу свакодневно. А то ће много значити – и њој и вама.

Добро, то су прва колица, она за новорођенче. А кишобран колица? Обично су мало повољнија, али већ кад беба почне самостално да седи, обично су кишобран колица боље решење јер су увек некако компактнија и једноставнија за употребу. Осим ако сте довољно детљано истражили приликом прве куповине и одмах купили она колица која ће вам послужити од првог дана, па док дете не пређе у трицикл. Таква колица су Maclaren Atom. Ево шта их карактерише:

  • Одговарају новорођенчади, без куповине додатних компоненти. Дакле – једна колица од првог дана. Осим тога, Атом колица задовољавају или премашују највише стандарде сигурности постављене било где у свету.
  • Могу се полагати у више позиција коришћењем једне руке. Основна тежина Атом колица је 5.41 килограма и могу се оптеретити до 25 кг. Односно, у њима можете возити једног просечног шестогодишњака. Али, молим вас, немојте.
  • Дизајнирана су да стану у ручни пртљаг авиона. И то је све што је потребно да знате о њиховој компактности.
  • Атом колица имају ојачане точкове који олакшавају вожњу, а предњи точкови са закључавањем повећавају стабилност. Точкови и други делови су замењиви.
  • Имају велику, лако приступачну корпу која је одлична за складиштење свих неопходних (и мало мање неопходних) ствари и опреме за бебе (и маму).

Колица долазе у два дезена – елегантно црној боји и упадљивој шареној са којом једноставно не можете остати непримећени. Дизајнирао их је Jason Woodside, визуелни уметник чија је специјалност сликање акрилним бојама и спрејевима.

(ПР)