Писмо наставника ученицима: “Пре него што седете да решавате тај тест и полажете испит…"

16 маја, 2016

“Пре него што седете да решавате тај тест и полажете испит, желели бисмо да вам кажемо неколико важних ствари.”

Не постоји начин да се тестира све оно лепо у вама

У једној аустралијској школи, пред полагање теста, наставници су послали ученицима следеће писмо:
prije
„Драги родитељи и ученици 3, 5. и 7. разреда наше школе, следеће недеље ћете полагати свој први, други или трећи НЕПЛАН тест (тест из математике и енглеског). Пре него што седете да решавате тај тест и полажете испит, желели бисмо да вам кажемо неколико важних ствари.Овај испит не оцењује ништа од онога што вас чини тако посебним и јединственим. Људи који ће проверавати резултате теста не знају да неко од вас воли да пева, одлично црта или може друге да научи како се користе компјутерски програми. Они никад нису видели како ви заносно плешете или како самоуверено говорите пред бројном публиком. Они не знају да пријатељи могу рачунати на вас, да ћете увек бити ту када их сколи туга. Не знају ни да сте члан спортског друштва, да помажете мами и тати, играте се с млађим братом, сестром, рођацима. Они не знају да сте ви брижни и да се из дана у дан трудите да све радите што је могуће боље. То је зато што НЕПЛАН тест не служи да се оцене те особине, и што је те особине веома тешко оценити.

Оцене које добијете на овом испиту, показаће колико сте били у стању да баш тог дана урадите овај тест, али вам неће рећи све. Те оцене вам неће рећи колико сте напредовали у нечему што је за вас било заиста тешко. Те оцене вам неће рећи ни то колико сте улепшали дан наставницима. Оне вам не могу рећи колико сте чудесни, посебни и лепи.

Због тога у школу дођите спремни да за овај тест дате најбоље што можете. Посветите му време, усредсредите се, али не заборављајте да не постоји начин да се тестира све оно лепо у вама што чини да сте ВИ – ВИ.
Извор: detinjarije.com/ MIF Detstvo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама