Pismo nastavnika učenicima: “Pre nego što sedete da rešavate taj test i polažete ispit…"

16 maja, 2016

“Pre nego što sedete da rešavate taj test i polažete ispit, želeli bismo da vam kažemo nekoliko važnih stvari.”

Ne postoji način da se testira sve ono lepo u vama

U jednoj australijskoj školi, pred polaganje testa, nastavnici su poslali učenicima sledeće pismo:
prije
„Dragi roditelji i učenici 3, 5. i 7. razreda naše škole, sledeće nedelje ćete polagati svoj prvi, drugi ili treći NEPLAN test (test iz matematike i engleskog). Pre nego što sedete da rešavate taj test i polažete ispit, želeli bismo da vam kažemo nekoliko važnih stvari.Ovaj ispit ne ocenjuje ništa od onoga što vas čini tako posebnim i jedinstvenim. Ljudi koji će proveravati rezultate testa ne znaju da neko od vas voli da peva, odlično crta ili može druge da nauči kako se koriste kompjuterski programi. Oni nikad nisu videli kako vi zanosno plešete ili kako samouvereno govorite pred brojnom publikom. Oni ne znaju da prijatelji mogu računati na vas, da ćete uvek biti tu kada ih skoli tuga. Ne znaju ni da ste član sportskog društva, da pomažete mami i tati, igrate se s mlađim bratom, sestrom, rođacima. Oni ne znaju da ste vi brižni i da se iz dana u dan trudite da sve radite što je moguće bolje. To je zato što NEPLAN test ne služi da se ocene te osobine, i što je te osobine veoma teško oceniti.

Ocene koje dobijete na ovom ispitu, pokazaće koliko ste bili u stanju da baš tog dana uradite ovaj test, ali vam neće reći sve. Te ocene vam neće reći koliko ste napredovali u nečemu što je za vas bilo zaista teško. Te ocene vam neće reći ni to koliko ste ulepšali dan nastavnicima. One vam ne mogu reći koliko ste čudesni, posebni i lepi.

Zbog toga u školu dođite spremni da za ovaj test date najbolje što možete. Posvetite mu vreme, usredsredite se, ali ne zaboravljajte da ne postoji način da se testira sve ono lepo u vama što čini da ste VI – VI.
Izvor: detinjarije.com/ MIF Detstvo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama