Писмо учитеља ђацима на почетку школске године

Знам да бисте волели да до 1. септембра има мало више времена.

Знам и разумем. Можда нисте знали, али и учитељима је тешко да се опросте од топлих, сунчаних и готово безбрижних дана и врате се у ритам који носи школска година.

Али као што знам да ћу се тешко растати од свог годишњег одмора који се већ полако завршава, знам и колико ће ова школска година бити фантастична. Јер сам током овог лета, као и током сваког претходног, размишљао сваког дана о томе шта ћемо радити кад се поново сретнемо у учионице. Какве ћемо нове пројекте осмислити, на које ћемо излете ићи, чиме ћете ме засмејати, обрадовати, па и растужити, драга моја децо.

За који дан крећемо у нову едукативну експедицију у којој можете бити и капетан брода и део невероватног тима који чини ваш разред. Ма какав ветар дувао, ако упаднете у олују током пловидбе, ја ћу увек бити ту. Само вас молим – не плашите се да са мном разговарате, да питате, тражите савет, да преиспитујете оно што кажем и кажете оно што ви мислите.

Ја сам ваш асистент, старији пријатељ који има више знања и искуства. Али сам исти као и ви: подједнако сам разочанран кад се око нечега трудите и томе не успете, а једнако ми је драго када успете да савладате препреке и стигнете до циља.

Сваке године гледам како се приближавате остварењу својих снова, јер добијате све више знања и вештина које ће вам омогућити да осмислите свој животни план и одаберете занимање својих снова, а надаље – да створите свој живот и промените свет.

Осећам да ће ова година бити посебна и јединствена, ведра и незаборавна, емотивна и пуна нових авантура. Лето је било дивно, али ће јесен бити још боља!

Увек сам у вашем тиму!

Ваша учитељица