Препорука свим школама да обрате пажњу на стање у ком су деца и успоре са контролним задацима

Директор школске управе Београд Драган Филиповић рекао је данас да, иако је одлучено да се ученици Основне школе “Владислав Рибникар” враћају на наставу у среду 10. маја, повратак сваког ученика зависиће од тога како се буду осећали и додао да ће све наредне активности у тој школи бити у потпуности прилагођене ђацима.

– Настава ће бити прилагођена потпуно ученицима, ако осете потребу да раде нешто дуго на часу, да не причају о тој трагедији, наставник ће бити спреман да пружи подршку – рекао је Филиповић.

Када је реч о спремности школе за прихват деце, Филиповић истиче да је она изузетна, те да сви наставници данас, као и данима уназад имају могућност да са стручњацима из Клиничког центра и Института за ментално здравље обаве разговор.

– И данас су у школи психотерапеути, намењени за децу и за одрасле – рекао је он.

Објаснио је да постоји препорука у свим школама да наставници обављају разговоре са ученицима, да причају на ту тему, и додао да су у неким школама деца осетила засићење том причом и предложила нешто друго да раде.

Када је реч о контролним задацима и утврђивању градива, Филиповић каже да је препорука свим школама да се успори са тим, и да се обрати пажња на стање у ком се деца налазе и да ли могу довољно да се концентришу да обаве задатке.

Детаљније: Блиц