Разлози због којих се бебе пробуде чим их испустите из наручја?

12 децембра, 2020

Већина то одмах повезује са навиком беба на држање, али стварни разлози су потпуно другачији.

Успаване бебе су најлепши призор, али само родитељи знају колико борбе је потребно да би их успавали – од љуљања, ношења и отпеваних песмица, да би се оне пробудила одмах након што их ставите у креветац.

Осим пригушених светала, бебе имају велику корист од масаже која ће сигурно помоћи при бржем успављивању. Нежна масажа утиче на то да дете има мање сметње при спавању, што утиче и на мајчин квалитетнији сан.

Недовољна физичка активност се односи на бебе старе неколико недеља. Тако би бебе требале да леже на стомаку чиме развијају мишиће леђа и врата. Време које бебе проводе на стомаку може да утиче на то колико дуго оне спавају ноћу.

Бебе које имају ове ране физичке активности ноћу дуже и мирније спавају.

Родитељи би требало да почну са учењем беба старих свега неколико недеља о добрим навикама спавања. Стога, већ сат времена пре спавања, смањите јачину светла и све активности како би дете схватило разлику између дана и ноћи.

Педијатри тврде да су промене у начину спавања бебе типичне и да се то зове “регресија спавања”

Бебе са четири месеца имају свој први развојни скок и у том тренутку ће почети да спавају другачије него онда када су биле новорођенчади. Оно чему их подучавате у овој фази, међу којима су и добре и лоше ствари, су заправо основе животних навика детета током сна.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама