Razlozi zbog kojih se bebe probude čim ih ispustite iz naručja?

12 decembra, 2020

Većina to odmah povezuje sa navikom beba na držanje, ali stvarni razlozi su potpuno drugačiji.

Uspavane bebe su najlepši prizor, ali samo roditelji znaju koliko borbe je potrebno da bi ih uspavali – od ljuljanja, nošenja i otpevanih pesmica, da bi se one probudila odmah nakon što ih stavite u krevetac.

Osim prigušenih svetala, bebe imaju veliku korist od masaže koja će sigurno pomoći pri bržem uspavljivanju. Nežna masaža utiče na to da dete ima manje smetnje pri spavanju, što utiče i na majčin kvalitetniji san.

Nedovoljna fizička aktivnost se odnosi na bebe stare nekoliko nedelja. Tako bi bebe trebale da leže na stomaku čime razvijaju mišiće leđa i vrata. Vreme koje bebe provode na stomaku može da utiče na to koliko dugo one spavaju noću.

Bebe koje imaju ove rane fizičke aktivnosti noću duže i mirnije spavaju.

Roditelji bi trebalo da počnu sa učenjem beba starih svega nekoliko nedelja o dobrim navikama spavanja. Stoga, već sat vremena pre spavanja, smanjite jačinu svetla i sve aktivnosti kako bi dete shvatilo razliku između dana i noći.

Pedijatri tvrde da su promene u načinu spavanja bebe tipične i da se to zove “regresija spavanja”

Bebe sa četiri meseca imaju svoj prvi razvojni skok i u tom trenutku će početi da spavaju drugačije nego onda kada su bile novorođenčadi. Ono čemu ih podučavate u ovoj fazi, među kojima su i dobre i loše stvari, su zapravo osnove životnih navika deteta tokom sna.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama