Родитељски трик познате глумице који би свака породица требало да примењује

2 октобра, 2018

Свађе са брачним партнером увек су мучна ствар, али истина је да су оне неизбежан део сваког здравог брака. И једном кад деца почну да схватају шта се ту дешава, ма колико се трудили да то од њих сакријете, велике су шансе да ћете се ипак расправе и сукоби дешавати у њиховом присуству. Такве ситуације за децу су увек стресне, а родитељима је тешко да пронађу начин да деци објасне да су свађе у браку нормална и здрава ствар. Али глумица Кристен Бел и њен супруг Дакс Шепард имају савршену технику коју користе увек када се посвађају са децом, а све са циљем да из такве ситуације деца нешто науче.
„Једна ствар коју је осмислио мој супруг, а која је заиста сјајна, редовно практикујемо. Наиме, он је једном предложио: ‘Хајде да се нешто договоримо и да се тога држимо. Сваки пут кад се посвађамо, морамо да се помиримо пред децом.’”

Врло често кад се родитељи посвађају, то буде једино што деца виде. Ретко дете буде сведок помирења родитеља после свађе, па како би онда уопште могли да науче да решавају проблем и мире се после сукоба, кад је све што уче први део сукоба.

Оно што јесте смешно је то што Шепард и Бел признају да им се дешава да се посвађају пред децом, а онда пољубе и помире кад деца нису ту. А онда то исто, као малу представу, понове пред њима.

“Тако да, кад се после напорног дана за вечером посвађамо, у спаваћој соби се помиримо, али сутра ујутру, за доручком, обавезно се извинимо једно другом. ‘Еј, хтела сам да ти кажем, синоћ сам стварно била уморна и нервозна, извини због онога, јако ми је жао.’” каже Бел.

Ово је одлична пракса и нешто о чему заиста мало који родитељ размишља. Ако је већ дете присуствовало свађи, онда то треба искористити на најбољи могући начин.

Приредила А. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама