Tri roditeljska trika koje bi trebalo da isproba SVAKI roditelj

19 oktobra, 2022

Iako svi znamo da deca ne dolaze sa uputstvom, postoje stvari koje mladi roditelji mogu da urade da sebi olakšaju. I potpuno je u redu da od roditelja u svom okruženju tražite savete i ideje. I naravno da nećete sve te savete prihvatiti bez rezerve, ali ako pažljivo slušate, možete mnogo toga da naučite.

Evo nekih trikova koji vam mogu olakšati roditeljstvo.

1. Uvek kod sebe imajte – balone

Baloni nikad ne dosade. Ako se desi da se deca posvađaju oko neke igračke, da im je dosadno u putu ili da u gostima gde idete nema nikakve zanimacije za decu, baloni vam mogu pomoći. Naduvajte 5-10 komada i zabava je zagarantovana. Ili bar pola sata mira za kafu.

2. Rešite se čudovišta, brzo

Ako imate dete koje se plaši baba-roge, čudivišta ili bilo čega što može izaći iz ormara, ući kroz prozor ili slično, postoji jednostavno rešenje. Nabavite malu bočicu sa pumpicom za vodu koju ćete prozvati – najjačim sprejem protiv čudovišta. Svake večeri naprskajte i neće biti ni traga od čudovišta.

3. Besplatna pomoć oko veša ili nekog drugog posla

Ako biste želeli da dete malo više uključite u kućne poslove to možete vrlo prosto uraditi. Pitajte ga (ili nju): “Želiš li da mi pomogneš da složim čarape ili da malo dremneš sad?”. Mudro, zar ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama