Три родитељска трика које би требало да испроба СВАКИ родитељ

Иако сви знамо да деца не долазе са упутством, постоје ствари које млади родитељи могу да ураде да себи олакшају. И потпуно је у реду да од родитеља у свом окружењу тражите савете и идеје. И наравно да нећете све те савете прихватити без резерве, али ако пажљиво слушате, можете много тога да научите.

Ево неких трикова који вам могу олакшати родитељство.

1. Увек код себе имајте – балоне

Балони никад не досаде. Ако се деси да се деца посвађају око неке играчке, да им је досадно у путу или да у гостима где идете нема никакве занимације за децу, балони вам могу помоћи. Надувајте 5-10 комада и забава је загарантована. Или бар пола сата мира за кафу.

2. Решите се чудовишта, брзо

Ако имате дете које се плаши баба-роге, чудивишта или било чега што може изаћи из ормара, ући кроз прозор или слично, постоји једноставно решење. Набавите малу бочицу са пумпицом за воду коју ћете прозвати – најјачим спрејем против чудовишта. Сваке вечери напрскајте и неће бити ни трага од чудовишта.

3. Бесплатна помоћ око веша или неког другог посла

Ако бисте желели да дете мало више укључите у кућне послове то можете врло просто урадити. Питајте га (или њу): „Желиш ли да ми помогнеш да сложим чарапе или да мало дремнеш сад?“. Мудро, зар не?