Učenje brojeva – kad dete treba da zna da broji, a kad da prepozna brojeve

23 aprila, 2019

U uzrastu između tri i četiri godine počinju da razumeju zbrajanje. Tako, kad baka dođe u posetu, shvatiće da se dodaje još jedna kašika na sto i da ih onda ima ukupno četiri. Što se tiče prepoznavanja i pisanja brojeva, većina dece do tog stadijuma stiže sa četiri ili pet godina.

Mnogo toga možete učiniti da detetu učenje brojeva učinite zanimljivijim i lepšim. Za početak, nabavite računaljku, ona je odlična igračka i biće im korisna i kasnije, kada u školi počnu da uče sabiranje i oduzimanje.

Ipak, pošto se kroz igru najbolje i najlakše uči, uvek je dobra ideja potražiti neku igračku koja će detetu biti primamljiva a koja neće nužno služiti samo učenju brojeva. Moja ćerka, na primer, obožava vozila. Sve što ima točkove. Ima tri i po godine i brojanje je odavno savladala, a sad polako učimo da prepoznajemo brojeve. U tome nam pomaže jedna simpatična i zarazna igračka. Zove se Pocket morphers. To su brojevi od nula do devet i svaki od njih se može rasklopiti i transformisati u vozilo, a onda opet vratiti u broj. Kada ih sakupite sve, od njih se može napraviti veliki robot. Moćna i jako zabavna igračka. Čak i za odrasle.

I radi. Kad se igramo zajedno i trkamo vozilima (još nismo sakupili sve brojeve za robota), trudim se da ih nikad ne identifikujem po boji ili vrsti vozila, već po broju: „Ja ću biti broj 3!” Sada je i ona usvojila ovaj princip i naučili smo četiri broja!

Osim što deca uživaju, pomalo je i zarazno. Jedva čekamo da sakupimo sve brojeve i napravimo moćnog robota!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama