Викање вам неће помоћи – боље пробајте ових пет техника

Овај текст је написао један тата и постао је толико популаран да само на његовом блогу има преко 160,000 лајкова и још десетине хиљада по другим сајтовима. Одлучили смо да га пренесемо и вама јер се уклапа у идеју опуштеног родитељства за које верујемо да, барем понекад, не може да шкоди! Упознајте ОСБ метод васпитања. Тата Давид објашњава:
mama-beba-foto-shutterstock-1416998014-593507
 
Знам да многи људи желе да буду у току са најновијим родитељским методама и трендовима – слободно одгајање деце, интензивно родитељство, хеликоптер родитељство, лење родитељство итд. Е па налетео сам на нову технику која гарантује да ће твоје дете одрасти у студента и грађанина за пример. Зове се ОСБ метод што је скраћеница од „Опусти Се Бре“. И то није порука коју треба да пренесеш деци. Она је за тебе.
Примена ОСБ методе гарантује да ће – који год тип родитељства да одабереш – твоје дете бити у реду (док год не претераш наравно). Да би схватио/ла како то изгледа у пракси, ево неколико родитељских сценарија и примера како се може применити ОСБ метода:

Бринеш да је дете твог пријатеља савладало азбуку брже од твог детета? Опусти се бре.
Плашиш се да не преносиш детету сву мудрост која ће му бити потребна да савлада школу и живот? Опусти се бре.
Мислиш да ниси родитељ какав си хтео/ла да будеш? Опусти се бре.
Нервираш се што твоје дете не показује интересовање за одређене ствари? Опусти се бре.
Стресираш се што се твоје дете у јавности понаша срамотно? Опусти се бре.
 
 

Да, применом ОСБ методе, видећеш да се притисак спушта и схватићеш да те твоје дете воли без обзира на све, чак и ако тек треба да савлада азбуку.
Научићеш и да без обзира да ли си стварно најбољи родитељ на свету, док год волиш своје дете, оно ће мислити да јеси и то је оно што је важно.
Поред тога, ОСБ метода те чини имуним на оне који се моле за страове нових родитеља, као што су псеудонаучници и аутори књига о родитељству.
Да би ефектно применио ОСБ метод, само прати следеће кораке:
 

1. Опусти се бре.
2. Нема другог корака.
 

Зато, игнориши све трендове родитељства и држи се ОСБ методе. Биће ти драго што то радиш а биће драго и твом детету.
 
Извор: najboljamamanasvetu.com