Владета Јеротић: Ко се може назвати образованим?

јануар 5, 2015

Vladeta-Jerotic“Ко зна да ли се може назвати образованом једна варошка дама пре него једна стидљива чобаница у планини! Ту се никад неће доћи до сагласности, док год се не вратимо на народни појам образованости, и не кажемо: образован је онај ко има образа. А ко нема образа, није образован, па ма где живео, ма какав положај заузимао и ма колику гомилу знања у глави носио.”
Владета Јеротић
 
 
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


5 коментара на "Владета Јеротић: Ко се може назвати образованим?

 1. nostalgičar каже:

  Mnogo bi bolje bilo svima kada bi bar pola Srbije funkcionisalo nalazeći motive za način života uz plemenite reči i savete ovog neprevazidjenog skromnog čoveka.

 2. Гојко Б. каже:

  Нетреба ту много , сем да се људе изјднаће међу намам ма ко је и какав је , онда ћемо бити ко један , један за другог .

 3. Ljubiša Pešić каже:

  Želeo.bih , da se upoznam – o ! Dovoljno je , da slušam ( vidim.) UČITELJA , NASTSVNIKA , PROFESORA , AKADEMIKA , na televiziji , i doživim , duševni mir , spokojstvo ….. Da svi ljudi pokušaju , da njegove misli , kazivanja , usvoje kao svoje i ponašaju se u skladu s njima . Moje duboko poštovanje i velika želja da Vas lično upoznam .

 4. Оливера каже:

  МОЈ НАКЛОН ГОСПОДИНУ ЈЕРОТИЋУ!ПОШТУЈЕМ ГА И ЦЕНИМ ЈЕР ЈЕ ВЕЛИКИ ЧОВЕК И ДОБАР ПСИХОЛОГ!

 5. milica каже:

  Bio je period u mom zivotu kad nism mogla da zivim bez tri osobe:dr Jelene, pedijatra pulmologa[zbog dece],oca Save Studenickog[radi duhovne potpore] i profesora Jerotica-njegovih dela,predavanja,u kojima sam pronasla ako ne resenja,onda bar nacin da prezivim neke situacije.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама