6 stvari koje sam naučila zahvaljujući strogoj mami

Kao dete, mislila sam da imam najstrožiju mamu. Nije mi dozvoljavala da imam momka do šesnaeste godine, nismo mogli da spavamo kod drugarica i morala sam da budem kući u 10 sati. Govorila sam sebi „Kad ja budem roditelj, sve ću raditi drugačije. Nikad neću biti takva mama“. A onda sam dobila decu.bb
Nekada mi se čini da sve činim isto kao i moja mama, i znam da sam stroga. Ali sada znam i da je sve to bilo iz ljubavi. I nikada neću moći dovoljno da joj zahvalim za sve lekcije kojima me je naučila, a od kojih je najvažnija ta, da je porodica na prvom mestu.

1. Ne odustaj
Molila sam mamu da me upiše na klarinet, da bih bila kao svoja starija sestra. Ali, mama je imala uslov – ako se upišem u četvrtom razredu, nema odustajanja do srednje škole. Znala je da će mi brzo dosaditi i da će me mrzeti da vežbam. I posle godinu dana stvarno sam je molila da se ispišem, ali ona me je podsetila na svoje pravilo. Znala je da će mi to izgraditi karakter i da ću razviti ljubav prema muzici koja će mi promeniti život. I zaista, muzika mi je pomogla na moja četiri porođaja, smiruje me i pomaže mi da pišem. (više…)