Osam ideja za jednostavne, a zabavne JESENJE aktivnosti sa decom

oktobar 4, 2023

Želite neku jednostavnu i laku aktivnost koja će pružiti celodnevnu zabavu deci i čitavoj porodici? Predlažemo nekoliko zanimljivih – i pristupačnih – igara zbog kojih ćete se mnogo radovati.

jesenje aktivnosti porodica

Canva.com

Jesen je tako magično doba godine i postoji toliko mnogo prijatnih stvari kojima se radujemo. Ali, čini se da svako novo godišnje doba donosi sve više i više troškova (pogotovo u septembru kad kreće škola!). Ipak, imamo dobre vesti! Nisu sve zabavne aktivnosti skupe. Postoje razne stvari koje možete uraditi sa svojim mališanima, a da pritom ne kućni budžet to i ne oseti.

Glamping u dvorištu

Ne morate da odete na neko skupo i luksuzno putovanje da biste uživali u čarima glampinga! Možete doživeti pustolovinu kampovanja na glamurozan način tako što ćete napraviti otmen šator usred sopstvenog dvorišta.

U nekoliko koraka možete dobiti željeni komfor. Potreban vam je vazdušni dušek koji ćete dodatno učiniti udobnim uz pomoć lepršavog ćebeta i udobnih jastuka. Unutar šatora razvucite božićne lampice i dekorišite enterijer kako volite.

Ispecite neke ukusne poslastice za užinu i ponesite igrice i knjige za čitanje. Poenta je da bude glamurozno i zabavno.

Napravite domaći desert

Jesen je poznata po ukusnim poslasticama. Zašto onda ne biste naučili svoje dete kako da samo napravi omiljeni slatkiš?  Bez obzira da li vole pitu od jabuke, bundeve, kremasti čokoladni mus ili rafaelo kuglice, sjajne i besplatne recepte možete pronaći onlajn. Pinterest je prava inspiracija kada su u pitanju jesenje poslastice i kada je u pitanju ukus i izgled kolača. Osim toga, vaš dom će mirisati na pravi raj od vanilinog šećera, cimeta i pudinga. Nema slađe aktivnosti u jesen, zar ne?

Napravite zabavu za slikanje

Zahvaljujući internetu i pre svega sajtovima kao što su Jutjub i Pinterest, danas možete imati besplatne časove crtanja i slikanja u svakom trenutku,  i to u udobnosti sopstvenog doma. Bez obzira na uzrast, talenat, sklonosti i već stečene veštine, dete može da savlada osnove crtanja. Dostupni su tutorijali različitih nivoa, pa tako možete naučiti da crtate i slikate slona i macu ili ozbiljnije pejzaže tropskih plaža ili gradova.

Opremite decu priborom za slikanje i „zakažite“ dan za umetničku zabavu. Ova aktivnost može biti porodična, a isto tako možete prepustiti mališanima da pozovu svoje prijatelje i kreativno provedu dan.

Odvezite se do „nigde“

Da li postoji veća pustolovina od spontane vožnje do „nigde“? Vozite se kroz jesenje predele uživajući u zlatnom pejzažu. Spakujte grickalice i piće za osveženje i krenite u dan avanture bez dnevnog reda. Dajte sebi vremena da se usput zaustavite i napravite trajne uspomene – ne zaboravite da ponesete kameru ili mobilni telefon.

Posetite polje suncokreta

A kad smo već kod zaustavljanja na putu radi uspomena i fotografisanja, zašto ne biste imali magično iskustvo i uputili se u polje suncokreta? Vi i vaši mališani možete da prošetate kroz ove lepote od zlata. Neki suncokreti dostižu visinu i do 3 metra! Prilično je šašavo stajati pored cveta koji je duplo viši od tebe!

Raspitajte se da li negde u blizini vašeg grada postoje polja suncokreta i pravac u avanturu!

Napravite mirisne sveće

Ako volite sveće, pravljenje domaćih mirišljavih sveća je fantastična (i jeftina!) stvar koju ćete raditi sa decom ove jeseni. Postoji mnogo različitih tipova sveća koje možete kreirati, kao što su sveće u čašici ili sveće sa gelom.

Izaberite svoje omiljene jesenje mirise kao što su cimet, jabuka ili med da biste ispunili svoj dom divnom aromom jeseni. Ovo možete čak iskoristiti kao priliku da napravite sveće za buduće praznične poklone.

Pročitajte i: 3 jednostavna eksperimenta koje vredi pokazati deci.

Idite na piknik

Neke od najboljih stvari u životu su besplatne—ili baš baš jeftine. Spakujte se za piknik i odvedite decu u zabavni park da uživaju u jesenjem vremenu.

Ako želite da malo istražujete unapred, pogledajte na internetu mapu obližnjih lokacija za planinarenje i šetnje po opalom jesenjem lišću.

Zapalite logorsku vatru

Jesen je savršeno vreme za paljenje logorske vatre. Pripremite ražnjiće za jeftinu večeru. Slušajte priče iz audio-knjige, pustite neke dobre pesme, zapevajte s decom pokraj tople vatre.

Sav potreban pribor i materijale koje nabavljate za jesenje aktivnosti možete pazariti i po akcijskim cenama. Samo zato što štedite troškove ne znači da morate da štedite na iskustvima — uz ove aktivnosti ćete se nezaboravno zabaviti sa svojom decom, a da pritom ne izgubite novac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama