А како ће, господине министре, родитељи оцењивати мене и мој рад?

24 септембра, 2016

Како ће ме оцењивати отац који је злостављао своју ћерку а Центар за социјални рад ми послао одговор да је он ипак боље решење од Дома?
Како ће ме оцењивати мајка девојчице која са симса високоспратнице телефоном зове мене а не њу и каже: Скочићу са зграде!? А ја је смирујем, причам јој и купујем време док возим колима ка њој.
Како ће ме оцењивати они родитељи који кажу “није моје дете лудо да иде код психолога”, а њихово дете каже “мени је баш занимљиво да причам са вама”?
Ни све нуле овог света неће ме померити ни милиметар од мог знања, моје професионалности и мог морала које храни само једна ствар: признање детета.
Моју емпатију за дечију тугу и бол због које често нисам могла да спавам, хране одјеци “Спасили сте ми живот”, “Код вас сам учио школу живота”, “Имам и другог сина, живимо срећно сада…” .
И ниједна оцена којом упозоравате, неће ми бити ни медаља ни тег око врата. Невалидна је. Као што је и оцењивање ученика у школи постало бесмислено.
 
Како би било да размислите о том невалидном оцењивању?

Snezana Sundric

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "А како ће, господине министре, родитељи оцењивати мене и мој рад?"

  1. Gricko каже:

    A zašto ne pominjete “validne” rditelje koji mogu oceniti nečiji rad? Nismo na “nivou”? Ako se radi kako treba – nema straha. Mene ocenjuju čitav radni vek, pa? E da smo mi roditelji ocenjivali još u vreme kad mi je dete išlo u vrtić, ne bi ga vaspitačica bezmalo tukla (skoro svaki dan lupala ćuške, vukla za zulufe i držala u kazni za obične dečje nestašluke), što me šokiralo da se mom detetu dešavalo i kada sam je upozorila preko druge vaspitačice isto se nastavilo. E tada sam joj zapretila da će ostati bez posla a interesntno je bilo da je moje dete samo toj individui bilo nevaljalo, jer sam pričala i sa ostalima.
    Ljudi su čudo, neki misle da su “bogom dani”, opuste se i rade šta hoće…..ali je to u prirodi ljudi. Zato dragi moji ako bude ocenjivanja, preživećete….

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама