A kako će, gospodine ministre, roditelji ocenjivati mene i moj rad?

24 septembra, 2016

Kako će me ocenjivati otac koji je zlostavljao svoju ćerku a Centar za socijalni rad mi poslao odgovor da je on ipak bolje rešenje od Doma?
Kako će me ocenjivati majka devojčice koja sa simsa visokospratnice telefonom zove mene a ne nju i kaže: Skočiću sa zgrade!? A ja je smirujem, pričam joj i kupujem vreme dok vozim kolima ka njoj.
Kako će me ocenjivati oni roditelji koji kažu “nije moje dete ludo da ide kod psihologa”, a njihovo dete kaže “meni je baš zanimljivo da pričam sa vama”?
Ni sve nule ovog sveta neće me pomeriti ni milimetar od mog znanja, moje profesionalnosti i mog morala koje hrani samo jedna stvar: priznanje deteta.
Moju empatiju za dečiju tugu i bol zbog koje često nisam mogla da spavam, hrane odjeci “Spasili ste mi život”, “Kod vas sam učio školu života”, “Imam i drugog sina, živimo srećno sada…” .
I nijedna ocena kojom upozoravate, neće mi biti ni medalja ni teg oko vrata. Nevalidna je. Kao što je i ocenjivanje učenika u školi postalo besmisleno.
 
Kako bi bilo da razmislite o tom nevalidnom ocenjivanju?

Snezana Sundric

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "A kako će, gospodine ministre, roditelji ocenjivati mene i moj rad?"

  1. Gricko kaže:

    A zašto ne pominjete “validne” rditelje koji mogu oceniti nečiji rad? Nismo na “nivou”? Ako se radi kako treba – nema straha. Mene ocenjuju čitav radni vek, pa? E da smo mi roditelji ocenjivali još u vreme kad mi je dete išlo u vrtić, ne bi ga vaspitačica bezmalo tukla (skoro svaki dan lupala ćuške, vukla za zulufe i držala u kazni za obične dečje nestašluke), što me šokiralo da se mom detetu dešavalo i kada sam je upozorila preko druge vaspitačice isto se nastavilo. E tada sam joj zapretila da će ostati bez posla a interesntno je bilo da je moje dete samo toj individui bilo nevaljalo, jer sam pričala i sa ostalima.
    Ljudi su čudo, neki misle da su “bogom dani”, opuste se i rade šta hoće…..ali je to u prirodi ljudi. Zato dragi moji ako bude ocenjivanja, preživećete….

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama