Маме, ево како да саветујте своју кћерку о љубави

Постоје одређене лекције које само мајке могу да науче своје ћерке. Бака није тако поуздана, а старија сестра није довољно искусна, због чега је најбоље да мајке причају са својим ћеркама о љубави. Ово су најважније ствари о којима мајке треба да причају са својим ћеркама.

Ти си сама по себи савршена

Mama-i-decaЈедна од најважнијих ствари које ћерка треба да чује од мајке је то да је савршена таква каква је. Девојке треба да знају да не морају ништа код себе да промене да би их неко волео. Научите своју ћерку да свако ко јој каже супротно није за њу и да онај ко не види колико је она вредна не заслужује место у њеном животу.

Поштуј да би стекла поштовање

То не важи само за партнера, него и за друге људе који вас окружују – за породицу и пријатеље. Морате исказати поштовање које очекујете да буде исказано вама. Ако бринете, на пример, о свом телу, онда ће вас природно привући неко ко ради исто то.

Немој да изгубиш себе

Улазак у везу може девојку да промени у тој мери да заборави каква је она као особа без свог партнера. Не допустите да вас сопствена несигурност спречи да живите свој живот онако како желите. Подсетите своју ћерку да не запостави своја интересовања, да одржи везе са пријатељима и да одвоји време и за себе. Све то јој је потребно за срећан живот и испуњеност – било да веза потраје или не. Постоји довољно простора и времена и за љубав према партнеру и за љубав према себи.

Слушајте пажљиво

Посаветујте је да обраћа пажњу на све. Ако дечко који јој се свиђа каже да не тражи девојку, реците јој да му верује. Ако се ружно понаша према својој мајци, треба да обрати пажњу. Ако примети да је особа непријатна према неком другом, ваша ћерка не треба да се заварава да ће да буде другачије са њом. Људи вам најчешће показују и говоре све што треба да знате о њима.

Када да прекине везу

Мајке морају да науче ћерке да су код праве љубави приврженост, несебичност и дарежљивост на првом месту. Ако ови квалитети нису присутни, не би требало да остане у вези. Усамљеност, успомене из прошлости и спољашњи притисак нису довољни разлози да останете са неким. Не чекајте да вам ћерка западне у кризу, него јој дајте савет пре тога. Помозите јој да научи да препозна знаке који говоре да је време да прекине везу.

Обраћај пажњу на оно што желиш

Понекад веза изгледа добро на површини, али кад се загребе дубље, виде се све мане. Можда ваша ћерка не добија онолико колико улаже у везу или јој нешто у вези фали. Реците јој да треба да се замисли над својим потребама и да их саопшти свом партнеру, па да види може ли нешто да се уради, а ако не може, да прекине везу.Она мора да остане доследна себи, а не да покушава да буде нешто што неко други очекује од ње.

Научи тугујући

Вашој ћерки никад нећете требати више него кад јој је сломљено срце. Реците јој да је у реду да осећа тугу, али да може нешто научити из раскида. Жена о себи највише учи кад изгуби неког кога је волела. Начин на који се избори са првим раскидом уобличиће њене будуће везе. Научиће из тога шта може да прихвати, шта јој је заиста потребно и како да преболи.

Остави му простора

Научите ћерку да не трчи константно за својим дечком. Љубав ће је наћи кад буде спремна. Срце жели оно што жели, али најчешће саботира себе нестрпљењем. Људи беже када их неко јури, јер је свакоме потребно мало простора да дише.

Не веруј, не тестирај

Немојте тестирати људе како бисте проценили да ли вас воле. Тестирање је знак страха и несигурности. Кључ је у поверењу. Научите своју ћерку да верује партнеру, снази своје везе и самој себи. Подсетите је да је рођена с јаким инстинктом. Тако ћете јој ојачати самопоуздање.

Буди сама свој херој

Реците ћерки да се не угледа ни на кога, а никако на бајке које је читала као мала. Нема ништа лоше у сањарењу, али вашој ћерки мора да буде јасно да је права љубав компликована и да има више облика. Подсетите је да је подједнако одговорна за успех везе као и њен партнер и да мора да „укроти лава у себи“.
Извор: Стил