Надамо се да ће једног дана сва различита деца да пронађу одрасле људе који их могу дочекати онаквима какви јесу

28 јула, 2021

Гилиан, седмогодишња девојчица која није могла да иде у школу. Непрестано устаје, одвраћа пажњу, лети мислима и не прати лекције. Њени учитељи се брину због ње, кажњавају је, грде, награђују неколико пута кад обрати пажњу, али ништа. Гилиан не зна да седи и не може да држи пажњу.


Кад се врати кући, кажњава је и мајка. Дакле, не само да што Гилиан има лоше оцене и много казни у школи, већ и пати од тога код куће.

Једног дана, Гилианина мајка је позвана у школу. Жена, тужна попут некога ко чека лоше вести, одлази у школску просторију за разговоре. Учитељи говоре о болести, о очитом поремећају. Можда је то хиперактивност или јој можда треба неки вид лечења.

Током разговора долази бивша учитељица која је одлично познавала девојчицу. Тражи од свих одраслих, мајке и колега да је прате у суседну учионицу у којој је Гилиан још увек седела. Оставила је отворена врата учионице и рекла мајци и колегама да сачекају испред. Укључује стари радио и појачава музику.

Како је девојчица остала сама у учионици (чекајуци маму), одмах је устала и почела да се креће горе-доле, лево и десно, ногама и срцем хватајући музику у ритму. Учитељица се смеши док колеге и мајка гледају између збуњености и саосећања.

Затим учитељица говори:

“Видите? Гилиан није болесна, Гилиан је плесачица!”

Препоручујем мајци да је одведе у школу плеса.

Гилиан се уписала, завршила свој први дан плеса и кад се вратила кући, рекла је мајци:

“Сви су попут мене, тамо нико не може да седи!”

1981. године, након плесачке каријере, отворивши сопствену плесну академију и примивши међународно признање за своју уметност, Гилиан Лајн постала је кореограф мјузикла “Мачке” 1981. године и “Фантом из опере” 1986. године.

Надамо се да ће једног дана сва различита деца да пронађу одрасле људе који их могу дочекати онаквима какви јесу, а не оним што им недостаје.

Извор: Никад не одустај

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама