Шта маме желе од Деда Мраза?

Деда Мразе, душо, била сам ванредно добра девојка ове године, тако да, брже мало с тим санкама па кроз оџак и донеси ми следеће:

1. Децу која признају кад им су уморна и својевољно иду на спавање, без драња и плакања.

2. Децу која препознају кад је кућа у нереду и добровољно покупе играчке без уцена и претњи.

download
3. Стога, и под без камуфлираних Лего коцкица.

4. И магичну самочистећу кућу.

5. Самочистећи ауто, такође.

6. Бесплатну бејбиситерку.

7. Да не заборавим, увек урађене домаће задатке моје деце.

8. Магични самопунећи фрижидер.

9. Магични банковни рачун који се никад не празни.

10. Мир на земљи, добробит за друге људе (ово сам морала да убацим јер не бих да Деда Мраз помисли да мислим само на себе).

 

Види, ја у ствари не тражим много. Све што желим је мало душевног мира. То и здраву децу и мужа. Мало мање стресa, а мало више љубави. И нижи притисак. И неку масажу с времена на време. И да могу повремено да обавим телефонски позив без прекидања. И да одем до тоалета без публике.

Јесу ли то нереални захтеви? Претпостављам да родитељство значи и одрицање од неких луксуза, као што су спавање, одлазак код фризера, жвакање хране уместо брзинског гутања. И да ме не схватите погрешно, бити мама је нешто најлепше на свету. Моја деца ми сваког дана пружају љубав, они су разлог што се сваког јутра будим насмејана. То што сам постала мама показало ми је да у мом хладном мрачном срцу и те како има места за праву љубав и радост.

Ма знаш шта Деда Мразе, оно што СТВАРНО желим за Божић је да моја (и сва друга) деца буду здрава и весела и да наша мала породица буде овако благословена и у години која долази. Да ли много тражим?

А шта ви желите од Деда Мраза?