Др Бранимир Несторовић: Жене су супериорна бића јер су у суштини свега

3 августа, 2017

Женски принцип је принцип нормалности и породице. Мушкарци су припадници култа идеја. Они су зарад идеја спремни да бомбардују градове или зидају мостове. Жене не функционишу на тај начин – оне ставрају сопствене кругове, односе. У књигама „Женски мозак” и „Мушки мозак”, на пример, наводи се да је мушки мозак квалитативан: он иде по приоритетима и решава ствари од најкрупније до најситније. За жене је све истог реда важности, кажу да је то мозак поена, а свака пажња, сваки гест један је поен. При томе је потпуно небитно који је и колики гест. Било да се ради о куповини стана или поклоњеној ружи – то је један поен.

Фото: Д. Даниловић


Жене су супериорна бића јер су у суштини свега. Жене бирају за кога ће да се удају, а кажу да се удају за успешне мушкарце не толико због себе колико да би обезбедиле успешне очеве за своју децу. На тај начин стварају континуитет. Својим понашањем оне условљавају и понашање мушкараца, јер они све раде због жена, а то успут зачине великим идејама које су у суштини бесмислене. Мушкарци који у себи немају тај женски принцип, немају нежност и не знају да заплачу заправо су прилично опсани. Они су спремни да жртвују и себе и друге.

Проблем је што влада суштинско неразумевање између мушкараца и жена: оне мисле да је важно како изгледају, а то је потпуно небитно јер ми целога живота тражимо своју другу половину, душу коју ћемо препознати као део своје, при чему је сасвим небитно тело које је носи.

Док човек ради, функционише, око њега су људи који га цене и можда воле, али суштински зависе од њега. То није права емоција, нити мерило његове величине. Зато се величина човека мери и бројем људи који га се сећају. Важно је колики траг оставиш на другим људима. Као што ја у себи носим људе којих давно нема, али су ми много значили јер су препознали квалитет у мени и помогли ми, тако се трудим да и ја у другима препознам квалитет и помогнем им. Није безначајно наставити да живиш у другом човеку.
Др Бранимир Несторовић за магазин lovesensa.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама